Consells per ser un bon emprenedor

És important l’actitud per emprendre? Has de tenir un bon projecte per assolir l’èxit? Els contactes professionals són vitals per a prosperar? En aquest article vull explicar-te alguns consells per ser un bon emprenedor perquè triomfis en el teu dia a dia. Agafa paper i bolígraf… Som-hi!

Sigues un bon emprenedor i un bon comunicador

Un bon emprenedor i comunicador van de la mà, així que és important que siguis una persona sociable i que li encanti conversar, que s’expressi correctament…  Si et costa parlar en públic, fer clients, o no et sents segur quan estàs explicant el teu projecte, és millor que et formis per adquirir aquestes competències. Sumaràs punts!

Creativitat

Per ser un bon emprenedor has de ser creatiu. Busca  diferents maneres de presentar els teus productes i serveis, per així, diferenciar-te de la competència i esdevenir únic. Com pots treballar la creativitat? Surt de la teva zona de confort, llegeix llibres d’altres sectors, surt al carrer, conversa amb persones que no coneixes…

 

Com ser un bon emprenedor?

 

Originalitat

Sigues original. No només has de ser creatiu a l’hora de crear el negoci, sinó també en com gestionar-lo i promocionar-te.

Innovar

Hem de pensar en com podem millorar el nostre producte o servei, veure què està fallant per donar-li una altra forma… T’anirà bé assistir a trobades de networking, fires del sector… Segur que agafes noves idees per a seguir innovant!

Estimar el que fas

T’agrada el que fas? T’has de guanyar la vida, però és molt important disfrutar  amb el teu negoci. En principi vas decidir emprendre per crear el teu propi projecte, oi? Recorda que et va empènyer fins aquí; si cal, torna a fer una llista de les motivacions que et van dur a emprendre. Posa cor i ànima a tot allò que facis.

Forma’t

Forma’t sempre que puguis i creguis convenient. Has de ser un expert en el teu sector i no pots quedar-te estancat. Més igual que siguis perruquera, coach, naturòpata, artesana, dona emprenedora … Sempre ens hem de formar per oferir el millor als nostres clients. Que no et faci mandra! Avui dia, tens moltes opcions al teu abast: presencial i online.

Estableix vincles amb els teus clients

Quina relació tens amb els teus clients? Fes reunions puntuals, parla del que funciona i del que creus que podríeu millorar… Aporta solucions! Recorda que el cara a cara és important, així que, no t’amaguis darrere del telèfon o dels correus electrònics…

 

Sigues un bon emprenedor d'èxit

 

Mima el teu negoci

Ja mimes prou el teu negoci? Cuida’l com si es tractes del teu propi fill: passió, afecte i dedicació. No oblidis aquestes tres paraules. És veritat que no és un fill, és una cosa que no pots palpar, tot i que sí sentir. Aquest sentiment de dedicació posteriorment et portarà grans èxits si aconsegueixes grans coses: és similar a tenir un fill i que aconsegueixi coses importants a la vida.

Sigues tu mateix

No segueixis els consells de les persones que t’envolten. Simplement, creu en tu i en la teva intuïció. Envolta’t de persones emprenedores, que portin anys treballant i dedicant-se al 100% amb el seu negoci. Aprèn de tots ells. Però, sobretot, fes el que et dicti el cor. Has de ser feliç, t’ho mereixes. Vas decidir emprendre per fer-ho a la teva manera i ajudar als demès amb els teus coneixements. Lluita pel teu negoci, sigui quina sigui la fase en la que et trobis (bona o dolenta), pensa que tots passem per diferents etapes i, al final, tot s’acaba superant. Endavant!