6 Consells per a potenciar el comerç local

Tens un comerç i vols potenciar-lo? Pots oferir descomptes, crear aparadors compartits entre negocis, planificar esdeveniments nocturns, potenciar les estratègies de màrqueting a les xarxes socials per incentivar la compra física… En definitiva, tens moltes opcions per a potenciar el comerç local. Les vols conèixer? Pren nota!

 

Crea campanyes de fidelització

A tots ens agrada fidelitzar clients. I com ho podem fer? Desenvolupa programes de fidelització que permetin establir una comunicació freqüent amb l’objectiu de conèixer millor als teus clients i donar-los més motius per comprar. Segur que tens targetes de fidelització d’altres negocis que puntualment t’ofereixen descomptes o et regalen alguna cosa simbòlica. Recompensa els teus clients… Segur que els acabaràs fidelitzant!

Com potenciar un comerç local

 

 Coneix al teu públic

Investiga els seus gustos, les seves aspiracions, la seva manera de parlar, les seves necessitats… És important conèixer com són els teus clients i saber què esperen del teu negoci.

Recorda personalitzar al màxim els teus productes i serveis. També t’ajudarà crear experiències positives als teus clients quan vinguin a comprar. Fes que se sentin còmodes… Com a  casa.  Cada vegada es valora més rebre un bon servei. Conquista’ls!

 

 Productes exclusius

Disposar de productes exclusius pot ser un avantatge respecte a la teva competència. Et pot crear un volum de feina extra! Crea un bon màrqueting per tal de vendre bé aquests productes i generar necessitat.

 

Potencia les teves xarxes socials i web

Si vols potenciar el comerç local no tot acaba al punt físic! És important tenir al dia les teves xarxes socials. És un altre aparador que no pots descuidar. Dinamitza les xarxes, sigues constant amb les publicacions. A ningú li agrada veure deixadesa, faltes d’ortografia, fotografies desenfocades… Pots crear una estratègia que vagi lligada als dos llocs.

Com potenciar el teu comerç

 

Crea promocions i descomptes

Les promocions o descomptes funcionen, però no n’abusis. A tothom li ve de gust comprar quan li rebaixen el preu. Sovint, no necessitem el producte o servei, però el comerciant ha de ser capaç de crear necessitat i una bona forma d’acoseguir-ho és creant aquestes promocions. Primer, assegura’t que no hi perdràs diners!

 

Crea esdeveniments

Molts comerços celebren la Shopping Night, el Black Friday, els seus aniversaris… Ves més enllà i dissenya algun esdeveniment únic per tal de fer ressò a la premsa local o comarcal, fes que els teus clients parlin de tu i crea’ls una experiència divertida que mai oblidin.  Segur que si et pares a rumiar se’t acueixen moltes idees!

Espero que aquests consells t’ajudin a millorar la teva estratègia de màrqueting per potenciar el teu comerç i que pugis crear sinergies amb altres professionals de la teva població per tal d’augmentar les vendes.