Idees i consells per a millorar la marca personal

Com puc treballar la meva marca personal?

Ja feia temps que tenia ganes de parlar de la marca personal. És un tema que m’apassiona, perquè, apart de treballar la marca personal dels meus clients, una no pot descuidar la seva pròpia.

D’on neix el concepte de marca personal?

El concepte de marca personal va néixer com una tècnica per aconseguir feina. Tom Peters, és considerat un dels precursors d’aquest terme, arran d’una publicació que va realitzar el 1997 anomenada “The Brand Called You” proposava “Les grans companyies entenen la importància de les marques. Avui, en l’era de les persones, tu has de ser la teva pròpia marca”.

Algunes idees per a millorar la teva marca personal

Treballa la teva imatge corporativa

Has buscat mai el teu nom o el del teu negoci a Google? Què surt? Potser surt informació que no t’interessa, ja ve perquè és massa personal, confidencial… O simplement, et pot perjudicar. Per exemple: Creus que als teus clients els agradaria veure una imatge a les teves xarxes socials amb una actitud provocativa o anant begut? Alerta, hem de donar bona imatge i no barrejar informacions de feina amb les personals.

Disseny gràfic

És important comptar amb un bon disseny gràfic que sigui original i atractiu de cara al client. I amb el pas del temps, si veus que s’ha desfasat o que ja no t’hi sents del tot identificat, cal renovar-lo. A més, també et recomano que treguis el màxim partit dels teus colors corporatius.

Comunica’t amb els teus seguidors/clients

Sí, comunica’t! Fes accions de màrqueting per saber-ho tot d’ells. La informació és poder.

Sigues un expert en el teu sector

Sigui quin sigui el sector que t’estàs dedicant, has d’estar al dia i formar-te constantment. Hem de donar una imatge de renovació i d’interès cap al nostre sector. Assisteix a fires, networkings, fes cursos, llegeix…

Marca personal - Ester Puig

Humanitza la teva marca

Als teus seguidors, clients… Els agrada saber de tu. Què fas? Quins són els teus gustos? Que et disculpis amb ells per si fas res malfet en el teu negoci… Resumint, de tant en tant, a tothom li agrada saber que rere una marca s’amaga una persona. No robotitzis ni publiquis per omplir, posa ÀNIMA a tot allò que facis i triomfaràs!

Fes neteja d’aquelles persones o contactes que no t’aportin res

En el cas de Facebook, eliminar amics no és una bona opció, però pots deixar de seguir a aquells que saturen la teva pàgina de notícies amb coses irrellevants; així et deixarà d’arribar el que publiquen sense haver de esborrar-los de la llista.

Comparteix informació d’interès

Sé que resulta complicat crear un pla de continguts per a publicar de forma regular a les teves xarxes socials, articles a la web, etc., però és vital que tot el que compartim sigui d’interès per als nostres clients.

Suma’t a les tendències

Si alguna cosa hem après de xarxes socials és que la gent pot agrupar-se per temes o causes que considerin adients: des d’ajudar a víctimes en un desastre natural, demanar el canvi d’una llei…. No et quedis simplement en publicar i reprendre informació: uneix-te a la conversa utilitzant hashtags o veient els temes del dia i busca connexions amb el teu sector.

Aquestes han estat algunes petites pinzellades del que pots fer per a millorar la teva marca personal. Si tens ganes de millorar més, però no saps per on començar, contacta amb mi i ens posem a treballar!