Comunicació gastronòmica

Com promocionar una marca d’alimentació

T’has parat a pensar mai què impulsa a un consumidor a escollir un determinat producte en el lineal d’un supermercat o d’una pàgina web d’alimentació? Es tracta d’una decisió en la qual estan involucrats multitud d’elements; preu, packaging, qualitat, sensacions …

A través de la comunicació gastronòmica podem promocionar la nostra marca d’alimentació per tal de diferenciar-la de la competència i potenciar-la a través del màrqueting: xarxes socials, vídeo, publicitat en mitjans de comunicació, SEO…

 

Què pot fer una estratègia de comunicació gastronòmica per al teu negoci?

  • Promocionar la teva marca d’alimentació dins del sector gastronòmic.
  • Diferenciar-te de la competència i posicionar-te millor.
  • Fer més atractiva la teva carta o catàleg de productes.
  • Obtenir més visites al negoci físic o online.
  • Obtenir més i millors recomanacions de clients o seguidors.
  • Augmentar el coneixement de la teva marca o negoci: Branding digital.
  • Fidelitzar clients.
  • Promocionar el teu negoci amb ofertes.
  • Millorar la comunicació amb els teus clients i seguidors.
  • Augmentar l’abast de la teva marca d’alimentació.

Màrqueting gastronòmic

El menjar que entra pels ulls

La clau de qualsevol estratègia està en tenir objectius clars. Saber a on apuntar és fonamental. Decideix exactament quin és el teu missatge, què has de aportar al món gastronòmic per a esdevenir únic dins del teu sector. Recorda que l’aspecte visual és clau per atraure nous clients i seguidors.

No hi haurà millor manera de temptar als teus clients que mostrant-los bé el que els pots oferir: menús, cartes, vídeos de receptes, imatges de plats…

Defineix bé el teu públic

Defineix molt bé el teu públic. A qui va dirigida l’estratègia?  Les seves característiques demogràfiques: Rang d’edats, sexe (si és que és rellevant en el teu cas), zones geogràfiques… Quantes més dades tinguis, més concreta serà la teva estratègia.

Com puc potenciar la teva marca d’alimentació?

Copywriting: L’art de persuadir en paraules, tal i com vaig escriure fa uns mesos en un post del meu blog. Podem generar desig, gana i confiança a través de les paraules. Un text persuasiu, acompanyat d’unes imatges suculents, poden ajudar-te molt!

Xarxes socials: La presència en xarxes socials és imprescindible. Recorda que la presència en xarxes socials és realment important per a un negoci. En els últims anys, Instagram ha experimentat un gran creixement i s’ha convertit en un punt clau per a la gastronomia. L’aliança entre fotografia i menjar és perfecta. Imatges suculents de qualitat i atractives a la vista potenciades pels hashtags més significatius i un contingut interessant.

Vídeo-màrqueting: Les receptes són molt presents dins d’una estratègia de màrqueting gastronòmic. A través del vídeo-màrqueting podem enganxar amb facilitat als nostres clients o comunitat de seguidors. I què me’n dius d’un vídeo corporatiu explicant qui ets i quins són els teus productes?

Comunicación especializada en gastronomia

Creació de pàgina web i botiga online:

SEO i SEM: A la indústria gastronòmica és vital seguir una estratègia de posicionament SEO a nivell local. Per a un negoci físic, la proximitat geogràfica dels clients és l’única opció publicitària viable. Si el teu restaurant o marca d’alimentació està en una ciutat, el teu públic objectiu només serà el que visqui en ella o el que estigui de forma temporal.

E-mail màrqueting: Aquesta tècnica de màrqueting és molt útil per a enviar promocions, descomptes, informar de canvis o novetats en la nostra empresa gastronòmica… I funciona molt bé quan hi ha una botiga online d’alimentació.

Redacció d’articles per al blog: Els articles posicionen i van lligats amb l’estratègia de posicionament SEO. Les receptes, explicar els nostres productes, entrevistes, notícies del sector… Els blogs han d’estar plens de vida!

Estratègia als mitjans de comunicació:  Una bona estratègia de comunicació gastronòmica també pot incloure que determinats foodies, influencers, etc., tastin i recomanin els nostres productes. No ens val qualsevol persona, sempre hem de fer un anàlisi previ per determinar si aquesta acció tindrà un efecte positiu dins de la nostra estratègia de comunicació gastronòmica.

Si vols sorprendre als teus clients i vols diferenciar-te de la competència, aposta per una estratègia de comunicació gastronòmica.

Comunicació i màrqueting gastronòmic