Quins beneficis puc aconseguir amb el posicionament web?

Vols treure el màxim partit a la teva web i fer créixer el teu negoci online? A través del posicionament web als cercadors és possible.

Què és el posicionament als cercadors?

El posicionament web als cercadors es la disciplina de màrqueting online que s’enfoca a maximitzar la visibilitat d’una web en els resultats orgànics dels cercadors. També és freqüent nomenar-lo pel seu títol anglès, SEO (Search Engine Optimization).

Posicionar la teva web en els primers llocs augmentarà la visibilitat del teu negoci atraient més trànsit al web, incrementant la teva probabilitat d’aconseguir més vendes o conversions.

 

Coneix alguns beneficis del posicionament web als cercadors

  • Que la teva web aparegui a les primeres posicions de Google.
  • Augmentar tràfic i volum de visites a la teva web.
  • Augmentar la visibilitat del teu negoci.
  • Generar més ventes a través de les visites orgàniques.
  • Fer nous clients.
  • Potenciar millor els teus productes o serveis.
  • Més visibilitat que no pas la competència.
  • Més subscripcions o descarregues a serveis o productes de la teva empresa, etc.

Posicionament web als cercadors

Una estratègia de màrqueting global

De ben poc ens servirà posicionar la nostra web en els primers llocs dels cercadors si no estem duent a terme una estratègia de màrqueting global. És important crear una estratègia prèvia de màrqueting i que tot estigui relacionat entre si: articles al blog, creació de contingut de valor a les xarxes, recursos gratuïts a la web per als subscriptors… No podem posicionar una web estàtica i que no elabori contingut nou de forma regular.

Recorda que estar a les primeres posicions sempre és complicat, i caldrà treballar de valent. La competència és mou, i si no ho fas tu, t’acabaran prenent els primers llocs del cercador. Si aconseguim tenir un bon posicionament web als cercadors , i pugem continguts optimitzats periòdicament a la web i realitzem un petit manteniment, no ens prendran fàcilment els primers llocs dels cercadors.

 

El privilegi d’estar entre els 3 primers llocs dels cercadors

Estar entre els tres primers llocs dels cercadors és un autèntic privilegi, ja que hi ha molta competència al teu voltant. Com més amunt estiguis, més fàcil serà que et trobin els teus possibles clients. Imagina que busques la paraula “sabates negres” al cercador. Oi que no et miraràs la pàgina 2 o 3 de Google? Normalment, faràs clic a les 3 o 4 primeres webs que et surtin a la primera pàgina. Imagina com n’és d’important estar entre els tres primers llocs dels cercadors!

 

Com podem posicionar correctament una pàgina web?

Cal realitzar un keyword research o estudi de les paraules clau, per detectar totes les paraules que realitzen els teus clients per buscar els teus productes i serveis. Això farà que el teu trànsit sigui de qualitat ja que oferiràs el que els teus clients busquen.

Un plus afegit a aquest avantatge SEO, és que els usuaris prefereixen els resultats orgànics als de pagament. Molts usuaris no presten atenció als anuncis de Google, es salten aquestes posicions i van directament als resultats orgànics, ja que qualsevol pot licitar i aparèixer en aquests llocs, mentre que els resultats orgànics són la recompensa per un bon treball de posicionament i són percebut pels usuaris com a continguts de millor qualitat i més adaptats a les seves necessitats de recerca, per la qual els genera una major confiança.

Posicionament web SEO

Com elaborar una bona estratègia de posicionament?

Una estratègia de posicionament web ben elaborada et permetrà tenir una web en els primers llocs del buscador. Encara que tinguis una empresa petita o siguis emprenedor, es important fer posicionament SEO per a poder destacar per sobre dels teus competidors i obtenir rendibilitat de la teva web o ecommerce.

Vols sortir primer a Google i que et trobin abans que la competència? Informa’t