Copywriting: L’art de persuadir amb paraules

El copywriting o escriptura persuasiva consisteix a escriure les paraules correctes amb l’objectiu d’influir en un públic determinat. Avui dia, el copywriting és considerat com una de les tècniques més efectives en màrqueting. El copywriting augmenta l’interès dels lectors amb un determinat contingut i pot esdevenir una eina molt útil per vendre.

Cada vegada hi ha més empreses que descobreixen la importància de les paraules a l’hora de connectar amb els seus clients. I quin és el motiu? Ben senzill, hi ha una necessitat de diferenciar-se. Els clients estan cansats de veure el mateix estil corporatiu, repetitiu i sovint, tècnic d’algunes pàgines web d’empresa o de productes.

Ser transparent i arribar al cor de la gent

Que no et donin gat per llebre”. A ningú li agrada que l’enredin. Les coses pel seu nom, això sempre. Per aquest motiu, a través del copywriting hem de ser capaços d’explicar al nostre públic objectiu, tots els valors de l’empresa i plasmar-los bé. A on? Per exemple: A la web, als flyers, als articles del bloc, a les notes de premsa, a les xarxes socials, a les campanyes d’email marketing… I com sempre us comento, absolutament tot comunica. Des d’un uniforme d’un treballador fins a un rètol, o l’última coma d’un text a les xarxes socials. Així que cal anar amb els ulls ben oberts per treure i esprémer el màxim tot el potencial de la nostra empresa.

Com millorar el Copywriting

Consells per a crear un bon copywriting

  • Redacta amb cura, treu el teu estil, poleix cada paraula. Capta l’atenció del teu lector.
  • Proposa solucions. Centra’t a parlar de les característiques i beneficis dels teus productes o serveis.

  • Pensa quin és el teu públic objectiu i com t’hi dirigiràs. No podem agradar a tothom, ni òbviament, no tothom ens pot comprar. Has de tenir clar a qui et vols dirigir i parla-li de tu a tu.
  • Deixa enrere els tecnicismes, només quan sigui estrictament necessaris. Vivim en un món tant tecnològic que l’últim que volem es fer sentir als nostres clients que interactuen amb bots. Personalment, somric cada vegada que sé que hi ha algú a l’altra banda de la pantalla que m’està entenent i és que, és important ser propers i comunicar-nos; perquè, al cap i a la fi, som persones, de carn i os.
  • Mou les emocions. Sense passar-se! Que per això ja tenim les pel·lícules romàntiques o els drames.
  • Transmet credibilitat, seguretat i confiança. Aquest és un dels punts més importants.
  • Utilitzar casos d’èxit. És important, ja que aporten confiança i augmenten l’autoritat de la teva marca. Per exemple, en diferents botigues online, els usuaris poden deixar opinions sobre un producte o l’experiència de compra. Alerta, has de ser ràpid i respondre amb amabilitat en cas que l’experiència d’aquell usuari no hagi estat tan bona com tu voldries.

Copywriting - Escriptura persuasiva

Com et puc ajudar a millorar el teu copywriting?

Coneixent el teu producte o servei, es poden fer maravelles. A través d’una estratègia prèvia, puc ajudar-te a redactar articles de valor per al teu bloc, textos per a la web o botiga online, crear descripcions de productes o serveis, redacció de campanyes publicitaries, notes de premsa per a publicar als mitjans de comunicació… Dóna un gir a la teva empresa i atreveix-te amb el copywriting.