Com funciona l’algoritme d’Instagram?

Fa temps que notes que has perdut likes a les teves publicacions d’Instagram? Ja no aconsegueixes tants comentaris dels teus seguidors? Et preguntes si estàs fent alguna cosa malament? Molt problablement tingui a veure amb el nou algoritme d’Instagram. Un conjunt de regles que es van renovant amb les actualitzacions d’aquesta xarxa social  i que tendeixen  a que els usuaris acabin pagant per anunciar-se per tal d’obtenir més visibilitat.

Hi ha 3 variables que l’algoritme d’Instagram té en compte a l’hora de mostrar-nos les seves publicacions:

Usuaris que més interactuem: Sempre veus el contingut de la mateixa gent? Normalment et mostrarà abans les publicacions dels que més interactues (si els hi poses likes, comentaris, els busques pel nom al buscador…) Això permet comprovar que tenim una audiència real i no plena de bots.

Interessos dels usuaris:  Aquest senyal es basa en si interactues amb altres publicacions i comptes similars a les teves quan explores Instagram. Els usuaris que també s’involucren amb contingut similar tenen més probabilitats de veure les seves pròpies publicacions.

Temps transcorregut des de la publicació: Instagram sol mostrar les publicacions més recents i les col·loca a la part superior, mentre que les publicacions més antigues apareixeran una mica més avall.

algoritme instagram

Què hem de tenir en compte?

Si els usuaris segueixen molts comptes (tant marques com particulars), tindràs més competència per obtenir el primer lloc en el seu feed (historial de publicacions).

Si els usuaris no passen molt de temps a Instagram o no obren l’aplicació sovint, disminueixen les possibilitats que el seu contingut sigui vist si no es troba en un dels millors llocs.

Recomanacions per a millorar la nostra visibilitat

Potencia Instagram Stories. Podem atraure nous seguidors a través de generar un bon contingut a Stories. Es un contingut efímer que mor a les 24 hores (si volem, el podem guardar als destacats o hightlights).

Seguidors reals. Si realment busquem una interacció real amb tots els nostres seguidors, no podem enganyar Instagram. No compris seguidors per a pujar estadístiques. Els falsos seguidors no et posaran comentaris , ni likes…  Queda fatal tenir 10.000 seguidors i només 200 likes en una publicació.

Potencia la qualitat vs quantitat. El contingut ha de ser bo (qualitat de les imatges, text, hashtags…) Hem d’apostar per a ser creatius i seguir una bona estratègia de màrqueting (ja sigui ajudats per a una consultora de màrqueting, o bé, pel nostre compte). Recorda fer una llista dels temes clau del teu sector i que puguin agradar als teus seguidors. (No facis gaire autobombo que això no sol agradar).

coneix algoritme instagram

El nombre de hashtags més efectius

Ja no ens serveix posar molts hashtags a les nostres publicacions. Abans hi havia un límit de 30 hashtags per publicació, i si en posaves més, et penalitzava. Ara en recomanen ben pocs, entre 5 i 10.

I recorda, no utilitzis hashtags massa genèrics a Instagram, com més concrets siguin, millor.

Si necessites assessorament sobre com han de ser les teves publicacions a les xarxes socials i, en especial, vols ser més visible per als teus clients potencials, posa’t en contacte i en parlem!