El community manager crea contingut de qualitat a les teves xarxes socials

Com crear contingut de qualitat?

El community manager és una figura clau per a que puguis triomfar a Internet.  És el responsable de crear contingut de qualitat a les teves xarxes socials. Recorda que el community manager t’ajudarà a crear contingut interessant per als teus clients i seguidors a través d’un bon pla de continguts. Sense aquest document i la seva brillant gestió, difícilment podràs assolir l’èxit en les teves publicacions.

Cada vegada trobem més empreses que estan presents a les xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn… Com et pots diferenciar de la competència i cridar l’atenció entre milers de negocis? Com us comentava al principi del meu post, és molt important crear un pla de continguts.

 

Idees per a crear contingut per a les xarxes socials:

 • Brainstorm o pluja d’idees. Dedica mitja hora diària, si vols, a escriure idees o frases que tinguin relació amb el teu sector. Anota-les!
 • Llegir. Llegir t’obre la ment. Llegeix!
 • Mira la televisió. Continguts banals, notícies, reportatges… Inspira’t!
 • Segueix a la competència o a líders d’opinió del teu sector. Segur que pots treure alguna idea beneficiosa per al teu negoci.

 

Crea bon contingut

Primer de tot cal tenir en compte que el contingut ja no és el rei. Has de crear bon contingut i no ens valdrà qualsevol publicació. Si tens molts likes en un post de facebook i instagram, i no hi ha una crida a l’acció (per a comprar, apuntar-se a un curs o esdeveniment, etc) de poc ens haurà servit publicar.

Community manager

10 punts clau de contingut per a les xarxes socials:

 • Publicacions constants. Els perfils de les teves xarxes socials han d’estar plens de continguts. No hi ha res pitjor que visitar una marca buida, que fa mesos que no s’actualitza… No t’ho pots permetre! I si no trobes temps per a publicar i no saps com enfocar-ho, sempre pots contractar un community manager. Un expert en gestió de xarxes socials que et farà una planificació de temes, creareu un calendari de treball i s’ocuparà absolutament de tot. Inverteix, val la pena!
 • Creativitat. Aposta per introduir vídeos, gifs, mosaics amb imatges… Una simple fotografia ja no crea cap impacte.
 • Sigues respectuós. No podem publicar continguts ofensius o que puguin ser mal interpretats per alguns membres de la teva comunitat. Intenta no barrejar la política amb el teu negoci. Són combinacions explosives que podrien jugar-te una mala passada.

Punts clau a tenir en compte:

 • Utilitza les paraules clau. Si fas un bon ús de les paraules, estaràs ben indexat als buscadors de Google.
 • Planificació, elaboració i participació. Planifica quants dies voldràs publicar diàriament o setmanalment. Elabora contingut que voldràs promocionar. Fes que la teva comunitat de seguidors participi en allò que publiques (sigui amb comentaris, sortejos, compartint els posts…). Involucra’ls al 100%!
 • Actualitat. Pots comentar notícies i informacions interessants del teu sector, aportar dades, estudis, guies pràctiques….
 • Aquests continguts generen interès, conversació i cerques als buscadors. Aprofita l’actualitat!
 • Fes-los preguntes. Els pots fer enquestes, fer preguntes directes sobre si volen un producte o servei concret… És una bona forma d’interactuar amb la teva comunitat.

Xarxes socials

Redacció impecable:

 • Fes que la teva redacció sigui impecable. Passa el corrector si cal… Les faltes d’ortografia no són gens corporatives.
 • Evita repetir continguts. A ningú li agrada que sempre parlin del mateix producte o servei amb les mateixes paraules i imatges. Podrien rebre la percepció que estàs creant contingut duplicat.
 • Testimonis reals. A tothom li agrada llegir comentaris de persones que han provat els teus productes o serveis. Si el testimoni es verídic generarà confiança entre els possibles clients. Si és una situació forçada, tindrà un efecte contraproduent.

 

Connectar emocionalment a través d’una història: Storytelling

L’Storytelling és l’art d’explicar una història. En màrqueting és una tècnica que consisteix a connectar amb els teus usuaris, ja sigui a viva veu, per escrit, o a través d’una història amb el seu personatge i la seva trama.

Evidentment, es tracta de connectar emocionalment a través d’una història, que aflorin les teves emocions i d’aquesta forma connectis directe amb aquella marca.

La clau està en conèixer cada dia més als nostres usuaris a través de la connexió emocional i única que es genera quan expliquem una història. L’storytelling és la millor eina.

En defninitiva, si vols crear contingut de valor per al teu negoci, recorda que el community manager pot elaborar-te un pla de continguts per a potenciar la teva empresa i fer-la créixer a les xarxes socials.