Xarxes socials per a empreses

Les empreses aposten per les xarxes socials

Cada vegada més empreses volen estar presents a les xarxes socials. Sí, obtenir més visibilitat i d’aquesta forma, atraure al seu públic objectiu. Les principals xarxes socials que tenim avui dia al mercat són Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn… Per a mi, les més potents.

Què és el públic objectiu?

El Públic Objectiu o Target són aquells clients potencials que volem que consumeixin els nostres productes o serveis. Aquests clients potencials seran la nostra referència a l’hora d’elaborar l’estratègia de màrqueting. Tota empresa ha de reconèixer i perfilar molt bé el seu Target.

Facebook, la xarxa més usada

Vivim en un món tecnològic que constantment canvia. Potser d’aquí uns anys ja no tindrem xarxes socials i treballarem amb unes altres plataformes. Però, si en aquests moments tenim la oportunitat de fer el salt i sortir amb totes les armes al mercat, per a quin motiu, no hauríem d’estar presents a les xarxes?

La vida és assaig i error. No passa res si al final no obtens el resultat esperat… I si millores ventes? notorietat? O fas un nou client? Tan sols per aquests motius, ja haurà valgut la pena provar-ho.

És considerada generalista i d’ús massiu. Les marques poden intercanviar opinions a través de la seva comunitat, gràcies a les pàgines de fans. És de vital importància que la nostra imatge transmeti els valors de l’empresa.

Altres xarxes socials:

Twitter permet publicar missatges breus de 140 caràcters. És una de les xarxes que té més seguidors. És ideal per opinar sobre qualsevol tema i estar al dia de les notícies o d’aquells sectors que ens interessen: moda, cinema, informatius, esdeveniments…

Instagram és molt visual, ja que permet veure imatges i editar-les per tal que tingui un format molt atractiu de cara als usuaris. La majoria de bloggers i influencers hi són.

Xarxes socials per a empreses

Finalment, el meu consell és que cal crear una estratègia forta per analitzar els punts forts i dèbils de l’empresa i veure on és realment el públic objectiu. I un cop analitzats els resultats, us podré assessorar millor per saber quines són les més adients per al vostre negoci.Recorda: No importa si tens un negoci petit, mitjà o gran, tothom ha de treballar la seva comunicació per tal d’obtenir uns resultats òptims en màrqueting.