Neuromàrqueting. Com aplicar-lo al teu negoci?

El neuromàrqueting és la ciència que estudia el comportament de compra o consum i les decisions dels clients davant de diferents productes, serveis o marques. És, per tant, la disciplina encarregada d’estudiar alguns processos mentals bàsics com l’atenció, la percepció i la memòria.

En general, té per objectiu analitzar qualsevol reacció que es produeixi en el nostre cervell després de rebre impactes publicitaris.

Això és així perquè encara que de vegades comprem per necessitat (de manera racional), hi ha moltes altres que comprem de manera impulsiva.

 

Experiències satisfactòries

Segur que recordes perfectament com t’has sentit quan has comprat un determinat producte o com vas estar quan et vas allotjar a l’hotel “x”. Com va ser l’experiència? Bona o dolenta? A través del neuromàrqueting podem influir directament en aquestes decisions de compra i generar experiències positives als nostres clients.

Neuromàrqueting Visual

Generar impacte emocional

Recordem el que ens impacta. Imagina que cada dia vas a comprar al mateix supermercat i que decideixes participar en un sorteig que promocionen. Ets dels que ja no creu en sortejos, però justament aquell dia et toca un viatge per a dues persones a un parc temàtic amb tot inclòs. Com creus que parlaràs d’aquest supermercat? Genial, oi? Doncs d’això tracta el neuromarketing, de generar impacte emocional positiu per tal que les experiències dels consumidors siguin satisfactòries i així, puguin recomanar-la amb altres persones.

Conèixer el teu client

Avui en dia, és vital conèixer com pensa el teu client, què li agrada, què detesta, etc. D’aquesta manera, podrem crear estratègies potents per a fidelitzar-lo i impactar-lo de forma positiva.

 

Hi ha diferents tipus de neuromàrqueting. Els vols conèixer?

Neuromàrqueting Visual

Les imatges. Segons alguns estudis realitzats per experts en marketing, el cervell reté el 80% del que veu, 20% del que llegeix i un 10% del que escolta.

El color, la imatge, el relleu, mida, forma … tot influeix en el consumidor per decidir-se per una opció o una altra, conèixer aquestes preferències ajuda a dissenyar un producte, servei, missatge, etc … que sedueixi més al consumidor.

 

Neuromàrqueting Auditiu

En aquest cas els estudis es dirigeixen a conèixer com es comporta el cervell del consumidor en relació a diferents sons. Està més que comprovat que hi ha cert grup poblacional més sensible cap al so i, concretament, cap a la música.

Una bona cançó o una tornada enganxosa poden ser més eficients que una milionària campanya de màrqueting. Si bé és cert que l’estímul auditiu és menys important que el visual, cal tenir molt en compte ja que pot ser part important d’una professional campanya visual de màrqueting.

Un gran exemple de neuromàrqueting auditiu està vinculat a la música que s’ofereix a les botigues de roba, el tipus de música i el volum de la mateixa està relacionat amb la consecució d’un objectiu: atraure un públic específic i incentivar la compra ràpida.

Neuromarketing Auditiu

Neuromàrqueting kinestèsic

El Neuromàrqueting kinestèsic se centra en els estímuls sensorials del tacte, el gust i l’olfacte del consumidor.

S’intenten establir les diferents maneres d’atraure els clients per mitjà de les aromes, el gust o el tacte. D’aquesta manera es comprèn com funcionen els mecanismes d’influència kinestèsica en el moment de la presa de decisions per part del client o consumidor.

Alguna vegada has entrat en una botiga amb bona olor de cafè? És una bona estratègia de neuromàrqueting kinestèsic que, amb tota probabilitat, augmentarà la venda del cafè.

Recorda bé els 3 tipus de neuromàrqueting i busca fórmules per a aplicar-los al teu negoci. I si vols crear una estratègia potent de neuromarketing a les xarxes socials, web, landing page, etc., posa’t en contacte amb mi i sorprèn als teus clients.