Com fixar els preus d’un producte amb èxit?

Fixar el preu d’un producte o servei és una de les decisions més importants per a un negoci, ja que cal que sigui una quantitat que pugui cobrir costos, despeses, i, sobretot, que els clients estiguin disposats a pagar. Sobretot, aquest article va dirigit a persones que han començat recentment el seu negoci o que en un futur immediat volen ser emprenedors.  Vols saber com fixar els preus d’un producte amb èxit? Et deixo els principals punts a tenir en compte!

Calcula els teus costos

Has de considerar que has de generar suficients ingressos per cobrir tots els costos, sinó no estaries fent un bon negoci. Tingues en compte si has de pagar la matèria primera, l’embalatge, la mà d’obra i totes les despeses que hagis de fer. Quan hagis identificat el cost mitjà per producte, tindràs una idea dels ingressos que necessites obtenir per cobrir totes les teves despeses i obtenir guanys.

Quin guany hauries d’esperar?

El percentatge objectiu varia depenent del tipus de negoci. Per exemple, s’estima que els fabricants i detallistes poden esperar el 50%, mentre que els distribuïdors al voltant del 30%.

Com fixar els preus d’un producte

Coneix qui són els teus clients

Investiga tot allò que puguis sobre els teus clients. Saps si són caçadors d’ofertes? Gasten molt en productes tecnològics? Valoren més la qualitat que el preu d’un servei? Tot i que podem (i hem de) continuar avaluant després d’establir un preu, hi ha algunes maneres senzilles de predir amb antelació el comportament i les preferències del teu mercat objectiu.

Per exemple, a través d’una enquesta en línia pots identificar tendències. Si el teu producte ofereix una funció sense la qual no poden viure, un preu més alt no preocuparà.

Investiga què està fent la teva competència

Com fixa el preu dels productes la competència? Aquest número és un bon punt de partida per fixar el preu del producte. Si vols que el teu preu sigui competitiu, però també reflecteixi el valor del teu producte, necessitaràs esbrinar si el seu producte té el mateix valor percebut que el teu.

Com comparen els clients els seus productes? Quin tipus de comentaris o ressenyes rep cadascun? Un cop més, fer una investigació de mercat i fins i tot fer les teves pròpies cerques a Internet proporcionarà informació útil sobre el tema. Si el teu producte clarament ofereix més valor que el de la competència, un preu més alt ajudarà a indicar al teu públic que és un producte superior.

Utilitza preus esglaonats i imparells

El teu producte té diverses característiques que et poden ajudar a donar-li diferent valor d’acord amb les necessitats del client? Els preus esglaonats atrauen els clients perquè els permet escollir el nivell de preu que s’ajusti millor al teu pressupost, d’acord amb les característiques que seleccionis.

Realitza investigació de mercats per fixar el preu dels teus productes

Contracta a una agència de maketing per tal que t’ajudin a fer una investigació de mercats per tal de fixar bé el preu dels teus productes (botiga online, etc).

Des d’Ester Puig comunicació & marketing t’ajudem a fixar correctament el preu dels teus productes o serveis tant de forma permanent com puntual a través de promocions, descomptes o campanyes de llançament.